EN
Selecteer Taal
Bengaals (BN)
Chinees (ZH-HK)
Chinees (ZH-SG)
Kroatisch (HR)
Deens (DA)
Nederlands (NL)
Engels (EN-AU)
Engels (EN-GB)
Engels (EN-US)
Fins (FI)
Frans (FR)
Frans (FR-CA)
Duits (DE)
Grieks (EL)
Hindi (HI)>
Hongaars (HU)
Indonesisch (ID)
Italiaans (IT)
Japans (JA)
Portugees (PT)
Portugees (PT-BR)
Russisch (RU)
Spaans (ES-ES)
Spaans (ES-MX)
Zweeds (SV)
Oekraïens (UA)
Handleiding
Sectie 2 - De Basis
Deze sectie biedt instructies voor het vullen van uw batch met PDF-bestanden, het aanpassen van de bestandsvolgorde, het starten van de conversie, annuleren indien nodig, en verwachtingen bij het opnieuw starten van een geannuleerd proces.
U leert eenvoudige stappen voor het toevoegen van enkele of meerdere bestanden aan KitBatch, het verwijderen van bestanden die u niet wilt, het herordenen van hun volgorde, het starten van de batch, het stoppen van een lopende batch, en wat er gebeurt bij het opnieuw starten na annulering.
Bestanden Toevoegen
Bestanden Toevoegen
Wanneer u KitBatch voor het eerst opent, ziet u een leeg scherm dat u vraagt om bestanden toe te voegen voor conversie.
Er zijn een paar manieren om PDF-bestanden te importeren:
- Sleep PDF-bestanden of mappen direct naar het KitBatch-venster. Dit is de snelste methode.
- Als er geen bestanden zijn toegevoegd, klikt u op de plusknop (+) om een Finder-venster te openen en bestanden of mappen te selecteren om te importeren.
- Gebruik de toetsenbordsneltoets ⌘+O om het Finder-bestandselectievenster te openen.
- Als u een map toevoegt, detecteert KitBatch automatisch en importeert het alleen de PDF-bestanden die het bevat.
Als u een map toevoegt, scant KitBatch intelligent de inhoud en importeert alleen de PDF-documenten.
Handige opmerkingen voor conversie:
- KitBatch importeert geen duplicaat-PDF's opnieuw als hetzelfde bestand twee keer wordt toegevoegd.
- Voor met wachtwoord beveiligde PDF's wordt u gevraagd om het wachtwoord in te voeren voordat het bestand kan worden geïmporteerd.
- Zeer grote PDF-documenten kunnen even duren om de miniatuurvoorbeeld te genereren. KitBatch is geoptimaliseerd om de interface responsief te houden.
Zodra uw PDF-bestanden zijn geïmporteerd, worden ze weergegeven in de hoofdlijst, waardoor u toegang hebt tot conversie- en beheertools. Om later meer bestanden toe te voegen, klikt u op "Bestanden Toevoegen" of sleept u ze rechtstreeks naar de lijst.
Bestanden Verwijderen
Bestanden Verwijderen
Als u enkele geïmporteerde PDF-bestanden wilt verwijderen, zijn er een paar manieren om dit te doen.
Om individuele bestanden te verwijderen, klikt u op elk bestand dat u uit de batch wilt halen. U kunt Shift/Cmd + klikken om meerdere selecties te maken. Of gebruik de ⌘+A snelkoppeling om alle momenteel geïmporteerde bestanden te selecteren.
Nadat uw bestanden zijn geselecteerd, heeft u drie opties om ze te verwijderen:
- Klik op de "Verwijder Bestanden" knop in de linkerwerkbalk
- Gebruik de snelkoppeling ⌘+F op het toetsenbord
- Druk eenvoudig op de Delete-toets
Het verwijderen van de bestanden haalt ze uit de huidige conversiebatch, maar heeft geen invloed op de originele PDF-bestanden zelf. U kunt altijd later opnieuw importeren.
Om alle geïmporteerde PDF-bestanden in één stap te verwijderen, klikt u op de "Verwijder Alles" knop in de linkerwerkbalk, of gebruik de handige ⌘+R snelkoppeling. Hiermee wordt uw volledige lijst met bestanden gewist, zodat u met een schone lei begint.
Uw Batch Organiseren
Uw Batch Organiseren
De bestanden in uw batch worden geconverteerd in de volgorde zoals weergegeven in de lijst.
Om te herordenen:
- Klik en sleep een of meer bestanden naar de gewenste positie in de lijst
- Laat de muisknop los om de bestanden op hun plaats te laten vallen
Dat is alles! KitBatch verwerkt uw pas geordende batch van boven naar beneden.
Het ordenen van uw bestanden zorgt ervoor dat de batch wordt verwerkt in de gewenste volgorde.
Bijvoorbeeld, u wilt misschien:
- Bepaalde PDF's groeperen in de lijst
- Sommige bestanden prioriteren door ze naar boven te verplaatsen
- De langste of grootste bestanden als eerste verwerken
De flexibiliteit om uw batch te herordenen stelt u in staat om deze te optimaliseren voor uw specifieke workflow en behoeften.
Een Batch Starten
Een Batch Starten
Na het importeren van uw PDF-bestanden en het configureren van de uitvoerinstellingen bent u klaar om de batchconversie te starten.
In de linkerbenedenhoek klikt u op de "Batch Starten" knop om de verwerking van uw bestanden te beginnen.
U kunt de voortgang volgen in de bestandslijst:
- Een spinner-icoon geeft aan dat het bestand momenteel wordt geconverteerd
- duidt erop dat het bestand succesvol is voltooid
- duidt op een fout die is opgetreden voor die PDF, of de batch is geannuleerd voordat alle pagina's zijn verwerkt
De batch wordt van boven naar beneden uitgevoerd en converteert uw PDF-bestanden één voor één in volgorde. Zodra het is voltooid, heeft u een gloednieuwe set geoptimaliseerde afbeeldingsbestanden.
Een Batch Annuleren
Een Batch Annuleren
Als u een lopende batch wilt stoppen, klikt u op de "Batch Annuleren" knop linksonder.
Het annuleren stopt de batch onmiddellijk, zelfs als een PDF-bestand gedeeltelijk is verwerkt.
U ziet statuspictogrammen op elke miniatuur:
- geeft aan dat de batch werd geannuleerd tijdens de verwerking van deze PDF
- geeft aan dat dit bestand succesvol is voltooid voordat het werd geannuleerd
- Geen pictogram betekent dat dit bestand nog niet is verwerkt
Alleen volledig geconverteerde afbeeldingsbestanden zullen aanwezig zijn in uw geselecteerde uitvoermap.
Als u de batch heeft geannuleerd omdat u een wijziging moest aanbrengen in de configuratie van een bestand, en sommige bestanden in uw batchlijst al zijn verwerkt, kunt u die voltooide bestanden veilig uit uw batchlijst verwijderen voordat u opnieuw op "Batch Starten" klikt.
Als u opnieuw op "Batch Starten" klikt, wordt de verwerking vanaf het begin opnieuw gestart, zelfs als sommige bestanden al zijn voltooid. Als u de al voltooide bestanden nog niet uit uw batchlijst heeft verwijderd, kunnen overschrijvingsprompts verschijnen vanwege dubbele bestandsnamen.
Annuleren beëindigt de huidige batch zodat u opnieuw kunt beginnen indien nodig. Alle geïmporteerde bestanden en configuraties blijven behouden.
